Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat Microsoft de Surface Tablets presenteerde en aankondigde. Volgens de Koreaanse website DigiTimes, zal Microsoft de tweede generatie Surface Tablets in juni van dit jaar gaan aankondigen tijdens het BUILD-event voor Windows-ontwikkelaars.

In Nederland hebben we tot op heden alleen de Surface RT (review) in de winkel kunnen vinden, de Surface Pro komt later deze maand pas beschikbaar. De Surface Pro is echter wel aan de dikke kant voor een tablet, iets wat Microsoft ongetwijfeld zal proberen op te lossen met een volgende generatie. De nieuwe Intel-processoren die later dit jaar verschijnen zouden weleens de oplossing kunnen bieden.

Volgens DigiTimes zou Microsoft ervoor hebben gekozen om de nieuwe generatie Surface-tablets in twee formaten op de markt te brengen, te weten 7 inch en 9 inch. Dit omdat er een grote vraag is naar kleinere en goedkopere tablets. DigiTimes is echter niet de meest betrouwbare bron, er zijn dus nog wat twijfels over de uitspraken van de website.

De Surface RT en Surface Pro zijn pas sinds oktober 2012 op de markt en deze in juni vervangen lijkt wat snel. Zeker omdat de Surface Pro vanaf deze maand pas in Nederland en 19 andere landen is te krijgen. De Surface RT is vanaf deze maand in nog eens vier andere landen te krijgen. Dat Microsoft met een tweede generatie Surface-tablets zal komen ligt wel voor de hand. Het bedrijf wist in het eerste kwartaal 900.000 exemplaren te verschepen naar de landen waarin het al actief is.