1 min

Volgens de laatste geruchten gaat Microsoft waarschijnlijk eind april tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie BUILD een nieuwe Surface-tablet presenteren. Deze nieuwe Surface-tablet zal de beschikking krijgen over een volledige Windows 8.1-versie in plaats van de beperkte RT-versie.

Als het gerucht klopt dan zal de nieuwe Surface-tablet voorzien worden van een Intel-processor, waarschijnlijk een nieuwe Intel Atom of Intel Core M-processor. Microsoft trok eerder al de stekker uit alle producten waar een versie van Windows RT op draait. De speciale Windows-versie die werkt met ARM-processoren van bijvoorbeeld Qualcomm. Deze Windows-versie was volledig afhankelijk van Windows Store-apps en kon daardoor niet overtuigen.

Nu zou Microsoft de overstap maken naar mobiele chips van Intel om alsnog een goedkoper Surface-model in de markt te zetten. De Surface Pro-modellen beginnen uiteindelijk pas bij 749 euro. De nieuwe Surface zal een stuk betaalbaarder worden maar ook een stuk minder krachtig, waar de Surface Pro makkelijk een laptop kan vervangen zal de gewone Surface alleen geschikt zijn voor simpele taken als e-mail, internet en office-doeleinden.

Waarschijnlijk zal de nieuwe Surface de naam Surface 3 of Surface 4 gaan dragen, voorzien zijn van een 10,1 inch scherm, een Intel Atom of Intel Core M-processor welke zeer energiezuinig zijn maar niet extreem krachtig. De opslagcapaciteit zal variëren per model en uiteraard zal de tablet te upgraden zijn naar Windows 10. Verwacht wordt dat Microsoft rond de zomer vervolgens met een Surface Pro 4 komt als Windows 10 ook verkrijgbaar is.