Over twee dagen moet Apple’s mobiele besturingssysteem iOS 7 beschikbaar zijn. Hoewel de consumenten op dit moment het besturingssysteem dus nog niet kunnen gebruiken, blijken nieuwere versies van het besturingssysteem al getest te worden.

Dit blijkt uit informatie die web-analisten van de website 9to5Mac wisten te vergaren. Het gaat hierbij om iOS 7.0.1, iOS 7.0.2 en zelfs iOS 7.1. Hoewel er niet met zekerheid gezegd kan worden dat het testen inderdaad bij Apple intern gebeurt, wijzen de locaties waar de tests worden gedaan hier wel op. Apple’s hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino in Californië en het testen van de systemen gebeurt in Cupertino zelf en in omliggende gebieden.

Als we kijken naar het verleden, is de verwachting dat iOS 7.0.1 en 7.0.2 bedoeld zullen zijn om bugs uit het besturingssysteem te halen, terwijl iOS 7.1 voor nieuwe functionaliteiten zal zorgen. Mogelijk zal deze laatste update ervoor gaan zorgen dat het nieuwe besturingssysteem ook werkend zal worden op de nieuwe generatie iPads. Dit lijkt bevestigd te worden door het feit dat alle tests van iOS 7.1 uitgevoerd worden op iPads.

Apple heeft naar verluidt inmiddels al een groot deel van het iOS-team op iOS 8 gezet. Met deze versie van het mobiele besturingssysteem wil het bedrijf uit Californië zich onder andere concentreren op grote verbeteringen van Apple’s Maps.