Apple heeft de derde testversie van iOS 7.1 beschikbaar gesteld. Deze testversie is speciaal bedoeld voor geregistreerde ontwikkelaars en brengt voornamelijk bugfixes, maar ook enkele wijzigingen.

Afgelopen november verscheen de eerste testversie van Apple’s mobiele besturingssysteem iOS 7.1, welke uiteindelijk iOS versie 7 (review) zal vervangen. Een tweede testversie werd halverwege afgelopen december door Apple uitgebracht. Wanneer de iOS 7.1-upgrade definitief zal zijn is niet bekend. Wel gaan er geruchten dat dit omstreeks maart dit jaar zal gebeuren.

Deze derde bètaversie van iOS 7.1 brengt een aantal nieuwigheden met zich mee. Zo zouden er achter de schermen verbeteringen zijn aangebracht in de Audiobook- en Playbook-functie. Ook de samenwerking van de iCloud-account met de iCloud Keychain zou verder geoptimaliseerd zijn.

Wat de grafische weergave van het besturingssysteem betreft zijn er in deze derde bètaversie meerdere kleine aanpassingen gedaan. Zo heeft de delete-knop op het visuele toetsenbord een wit accent gekregen. Op het toetsenbord van de iPad hebben de beide shift-knoppen een grijs accent gekregen.

Tevens heeft het schuifje op het scherm, waarmee het afsluiten van de iPhone al dan niet kan worden bevestigd, een kleine uiterlijke verandering ondergaan. De knop voor het starten van een gesprek in de Telefoon-app een heeft een cirkelvorm gekregen. Ook kan worden gekozen om indien van toepassing de beweging van achtergronden uit te schakelen.