Het lijkt erop dat de update naar iOS 7 voor de iPad pas na de versie voor de iPhone verwacht mag worden. Apple lanceerde de eerste bètaversie van de software ook pas later en zou de prioriteit geven aan de iPhone-versie.

Hoewel de kogel naar verluidt nog niet door de kerk is, zou Apple wel overwegen om pas later met een iPad-versie van iOS 7 voor de dag te komen. Het schema zou op zich nog niet eens zo gek zijn omdat Apple waarschijnlijk ook eerst minimaal één nieuwe iPhone zal aankondigen, dat moet op 10 september gebeuren. Pas later zal het Amerikaanse merk opnieuw een persbijeenkomst beleggen om ook nieuwe iPad’s aan de wereld te tonen.

Apple zou die evenementen dus kunnen aangrijpen om de definitieve versie van iOS 7 voor respectievelijk de iPhone en iPad te lanceren. Hoe het gesteld is met de ontwikkeling van iOS 7 voor de iPod touch is overigens niet duidelijk.

De ontwikkeling van de variant van iOS 7 voor de iPhone 4 zou volgens 9to5Mac overigens ook problemen opleveren door de beperkte capaciteit van de hardware van de telefoon die in 2010 werd gelanceerd. Daarmee lijkt het lot van de iPhone 4 na iOS 7 ook wel beslecht.