Hoewel volgens eerdere geruchten de langverwachte iPad mini 2 met Retina-scherm in september of oktober van dit jaar zou worden uitgebracht, lijkt er voorlopig nog geen zicht op de komst van deze tablet.

Hoewel aanvankelijk verwacht werd dat de iPad mini 2 samen met de iPad 5 rond september of oktober van dit jaar gepresenteerd zouden worden, begint het erop te lijken dat de Retina-versie van de iPad mini 2 zal schitteren door afwezigheid. Deze verwachting is geuit door Rhoda Alexander, analist van iSuppli.

Volgens de analist zou de productie van een groot aantal iPad mini Retina’s logisch gezien pas in het eerste kwartaal van 2014 bewerkstelligd kunnen worden. "Maar met Apple weet je het nooit zeker", aldus de zegsvrouw. Zo zou het kunnen dat de tablet wel binnenkort wordt aangekondigd, maar nog niet op grote schaal wordt verscheept.

Overigens zijn enkele andere analisten ervan overtuigd dat Apple zichzelf verplicht de iPad mini 2 een dezer maanden aan te kondigen. De iPad mini 2, die begin 2014 verwacht wordt, zou anders namelijk in het geding kunnen komen omdat Apple’s kans op succes dan wellicht grotendeels verkeken is.

Op het nog onbevestigde evenement van Apple op 15 oktober zal ongetwijfeld meer duidelijk worden.