De Wall Street Journal (WSJ) schrijft vandaag dat Apple waarschijnlijk wel dit jaar al komt met een iPad Mini Retina. Iets waar de laatste maanden steeds twijfel over was in alle speculaties en geruchten die voorbij kwamen. De WSJ heeft over het algemeen wel betrouwbare bronnen en daarmee lijkt de iPad Mini Retina ineens een stuk dichterbij.

Nu ook Google samen met Asus een vernieuwde Nexus 7 heeft gepresenteerd met een scherm met een hoge resolutie kan Apple ook eigenlijk niet achterblijven. De Nexus 7 krijgt waarschijnlijk dan ook zware concurrentie van de iPad Mini Retina die later dit jaar gaat verschijnen.

Volgens de WSJ zijn de leveranciers van Apple druk bezig om het voor Apple mogelijk te maken een iPad Mini Retina te lanceren in het vierde kwartaal van dit jaar. LG, Sharp en Samsung zouden de schermen voor de iPad Mini Retina gaan leveren, Apple zou in eerste instantie alleen met LG en Sharp willen werken voor de schermen maar om de vraag aan te kunnen is besloten om ook schermen bij Samsung af te nemen.

Ook zou Apple overwegen om de iPad Mini op de markt te brengen in verschillende kleuren. Apple zou de achterkant van de iPad Mini in verschillende kleuren beschikbaar willen maken. Op dit moment is de iPad Mini alleen te krijgen in het wit of het zwart.

Als we kijken naar eerdere introducties van Apple dan ligt het voor de hand dat Apple de nieuwe iPad ergens eind september of begin oktober zal presenteren. Het zal dan ook eindelijk duidelijk worden wat er van alle geruchten uiteindelijk klopt.