De geruchten over de nieuwe iPads van Apple houden aan. Vandaag wordt er gemeld dat de iPad 5 waarschijnlijk in september zal verschijnen en dat de iPad mini 2 daarna zal volgen. De snelheid daarvan zou afhankelijk zijn van het scherm.

Vorig jaar lanceerde Apple de iPad 4 en de iPad mini tegelijk, dit jaar zou hier naar verluidt geen sprake van zijn omdat de iPad mini niet op tijd af zal zijn. Volgens de bronnen van onder meer DigiTimes, zou de nieuwe iPad 5 een dunnere bezel (rand rond het scherm) krijgen net zoals de iPad mini. Voor de iPad mini 2 zou Apple nog bezig zijn met de fabrikanten van halffabrikanten om de bezel nog dunner te krijgen. Apple zou naar een bijna vrijwel bezelloos ontwerp willen. Ook zou Apple er nog niet uit zijn of dat het kiest voor een retina-scherm in de iPad mini 2, dat er in de toekomst uiteindelijk een keer een retina-scherm in komt, lijkt vast te staan. In de iPad 5 komt sowieso een retina-scherm.

Verder zou het Apple zijn gelukt om de backlight van het retina scherm terug te brengen van twee LED buizen naar één buis. Wat weer de nodige batterijbesparing zou opleveren, aangezien het scherm over het algemeen de grootste boosdoener is voor de accuduur.

Ook zouden er inmiddels al voldoende exemplaren zijn geproduceerd van de iPad 5 om aan de vraag tijdens de lancering te voldoen. Rond de iPad mini gaan is er meer onduidelijkheid. Zo gaat het gerucht dat als Apple kiest voor een retina-scherm voor de iPad mini 2 dat dan de lancering zou worden opgeschoven naar het vierde kwartaal. Wat er precies waar is van alle geruchten blijft lastig te voorspellen. Elke dag komen er geruchten bij en hoe dichter we bij de lancering komen hoe meer er meestal duidelijk wordt. Apple zelf weigert in elk geval te reageren op geruchten.