1 min Devices

‘Nokia Windows RT-tablet biedt 4G-ondersteuning’

Het ziet ernaar uit dat op het door Nokia aangekondigde evenement op 22 oktober onder andere een tablet met 4G-ondersteuning zal worden gepresenteerd. Hiermee wordt dit de eerste Windows RT-tablet van Nokia.

Op het evenement, waarvoor Nokia de locatie Abu Dhabi heeft uitgekozen, zullen naar verwachting meerdere mobiele apparaten gelanceerd worden. Op de lijst staat naar verwachting onder andere de Nokia Lumia 1520. De tablet van Nokia liet net als die phablet al meermaals van zich horen.

De 4G-ondersteuning van de tablet uit de fabriek van Nokia is aan het licht gekomen door gegevens omtrent het testen en keuren van een 4G-antenne door deFCC, de onafhankelijke organisatie die onder andere frequenties voor mobiele telefonie reguleert. De gebruikte productcode zou ook voor komen bij eerdere geruchten van een tablet van Nokia.

Met het toepassen van een 4G LTE-ondersteuning zou de Nokia-tablet de eerste Windows RT-tablet worden met een dergelijke snelle verbindingsmogelijkheid. Tevens zou de tablet draaien op een quadcore Snapdragon 800-processor. Wanneer en voor welke prijs de Nokia Windows RT-tablet verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend. Daarover valt op 22 oktober wellicht meer te melden.

Bron:Neowin