min

Tags in dit artikel

,

Libratone, een Deense fabrikant van audio-apparatuur, laat weer van zich horen. Ditmaal in de vorm van een nieuwe draadloze speaker, genaamd Libratone Loop. De speaker is voorzien van het opvallende design dat we van het Deense merk kennen.

De ronde, draadloze speaker met de toepasselijke naam Loop biedt de mogelijkheid om zowel op de grond of tafel te worden geplaatst, maar kan ook aan een muur worden bevestigd. Evenals de Libratone Zipp (review), is de Libratone Loop gehuld in een stoffen jasje van Italiaanse komaf. Deze hoes kan worden vervangen en zal leverbaar zijn in meerdere kleuren.

Het aansturen van muziek naar de speaker kan vanaf een iPad, iPhone, Mac, PC of Android-toestel op draadloze wijze, door middel van AirPlay of DLNA. Ook zonder een WiFi-netwerk kan de speaker dankzij Libratone’s PlayDirect in samenwerking met AirPlay en DLNA een directe WiFi-verbinding opzetten met een compatibel apparaat.

Tevens belooft Libratone dankzij de FullRoom-technologie een evenredige verspreiding van de geluidsgolven door een ruimte. Via een applicatie, beschikbaar voor mobiele besturingssystemen iOS en Android, kan de speaker worden aangestuurd en worden ingesteld op het soort ruimte waarin de speaker zich bevindt.

De Libratone Loop zal vanaf oktober dit jaar verkrijgbaar zijn in de online- en offline-varianten van de Apple Stores en bij geselecteerde winkeliers, met een adviesprijs van 499 euro.