Libratone heeft vandaag drie nieuwe draagbare Bluetooth speakers gepresenteerd, het gaat om de Libratone GO ONE CLICK, GO ONE STYLE en de GO TOO. Alle drie de speakers zijn klein en handzaam en passen in principe in elke tas, zijn voorzien van een Scandinavisch design en beschikken over Libratone’s 360 graden geluid.

Het was alweer even stil rond de Scandinavische fabrikant, maar Libratone heeft aan Techzine laten weten weer grote plannen te hebben voor de toekomst, waarbij de eerste stap deze nieuwe GO-serie is. Deze nieuwe Bluetooth-speakers moeten een breed publiek aantrekken en van iedereen een audiofiel maken. Volgens de CEO van Libratone, Jan McNair, is iedereen een audiofiel. "We moeten er niet aan denken om de deur uit te gaan zonder een playlist en een draagbare speaker bij de hand. De beste muzikale herinneringen maak je niet thuis, maar onderweg, terwijl je met vrienden de wereld ontdekt"

Van links naar rechts de CLICK, STYLE en TOO

De Libratone GO-speakers zijn dan ook echt ontwikkeld voor onderweg en overal, ze beschikken over een rubberen beschermrand zodat ze tegen een stootje kunnen, maar ook in slechte weersomstandigheden gewoon blijven functioneren. Libratone is niet de enige die draagbare speakers ontwikkeld die tegen een stootje kunnen, maar volgens het bedrijf weten ze wel de geluidskwaliteit te waarborgen en dat lukt niet iedereen.

De Libratone GO-speakers kunnen worden verbonden met elk apparaat dat beschikt over Bluetooth, of dat nou je computer, tablet of smartphone is dat maakt niet uit. Via de Libratone-app is het overigens ook mogelijk om meerdere speakers met elkaar te verbinden, via Bluetooth+1-technologie. Op die manier kan je twee Libratone-speakers combineren als stereo-paar. Het maakt niet uit of dat twee verschillende GO-speakers zijn, het kan zelfs met de multiroom-opstelling van Libratone, de ZIPP en ZIPP mini.

Alle drie de speakers beschikken over Bluetooth 4.1 en een 3,5mm aansluiting. Verder kan je ook je smartphone bijladen met de accu in de speaker. In principe hebben de speakers een accuduur van 12 uur als ze alleen gebruikt worden om muziek af te spelen. Libratone maakt de speakers om te beginnen beschikbaar in de kleuren Graphite Grey, Cloudy Grey en Caribbean Green, maar in de toekomst wordt dat nog verder uitgebreid, ook komen er nog diverse accessoires beschikbaar voor de speakers, zodat je ze kan bevestigen op de meest aparte plekken, zelfs op de fiets. De ONE CLICK heeft een adviesprijs van 199 euro, de ONE STYLE van 179 euro en de ONE TOO van 149 euro. Vanaf 23 juni moeten de speakers zijn te verkrijgen in de eerst webshops.