1 min

Recentelijk heeft Sony redelijk veel succes met de water- en stofdichte Xperia-telefoons. Dit soort telefoons lijkt steeds meer de trend te worden. Samsung gaat volgens geruchten de Samsung Galaxy S5 ook water- en stofdicht maken.

Kortgeleden bracht Samsung de water- en stofdichte Galaxy S4 Active uit. Deze variant op het vlaggenschip van de Koreaanse grootmacht deed het beter dan op voorhand verwacht. Het succes van de Galaxy S4 Active heeft er dan ook voor gezorgd dat Samsung overweegt om de Samsung Galaxy S5 standaard stof- en waterdicht te maken. Dit wordt althans beweerd door Koreaanse website ETNews.

Ook weet de website te melden dat er mogelijk ook een stof- en waterdichte variant van de Samsung Galaxy Note III komt. Dit zal echter wel een aparte variant zijn, in tegenstelling tot de Galaxy S5 die standaard van de beschermende behuizing wordt voorzien, volgens de geruchten.

Verder zou Samsung sowieso bezig zijn om het productieproces van de smartphones van het merk te verbeteren, zodat het in de toekomst makkelijker stof- en waterdichte telefoons kan maken. Hiermee lijkt een Active-variant standaard te gaan worden voor Galaxy-smartphones.

Ook andere merken zijn op dit moment bezig met het water- en stofdicht maken van de toestellen. Sony heeft al verschillende modellen: de Xperia Z (review), Xperia ZR (review) en Xperia Z1 (review). Samsung biedt zelf al enige tijd de Xcover-reeks (review) aan.