1 min

Het lijkt erop dat Samsung wellicht geen Galaxy S5 Active op de markt zal brengen. De normale Galaxy S5 zal volgens interne bronnen standaard al stof- en waterdicht zijn. Daarmee volgt Samsung het voorbeeld van Sony.

Samsung heeft het voornemen om in 2014 zijn dure modellen stof- en waterdicht te maken en daarmee wordt naar verluidt begonnen bij de Galaxy S5. "Bij de Galaxy S4 werd stof- en waterdichtheid toegevoegd aan varianten van het toestel. Bij de Galaxy S5 zal het standaardmodel al direct deze eigenschappen hebben."

Dit gerucht druist in tegen een eerdere melding dat Samsung werkt aan een Galaxy S5 Active die stof- en waterdicht is. Van dit toestel werd toen verwacht dat het ongeveer een kwart van de verkopen op zich zal nemen. Wel zou dit model bijvoorbeeld nog uitgebreid kunnen worden met een betere bescherming tegen stof, water en wellicht ook tegen valschade.

Gisteren werd al min of meer bevestigd dat de Galaxy S5 wordt voorzien van een vingerafdrukscanner. Deze zal net zoals bij concurrent Apple in de fysieke knop onder het scherm zijn verwerkt.

Samsung kondigt de Galaxy S5 naar verwachting aan tijdens het Mobile World Congress. Op 24 februari staat een persconferentie gepland, Techzine is er bij.