1 min

Er waren al geruchten dat de iPad 5 over een vingerafdrukscanner zal beschikken en deze geruchten worden nu aannemelijker doordat er foto’s zijn gelekt van een onderdeel van de home-knop. De foto’s duiden erop dat de knop gebruikt wordt om de vingerafdruk te scannen.

De Chinese website C Technology heeft foto’s weten te bemachtigen van een onderdeel dat naar verwachting aan de iPad 5 en iPad Mini 2 zal toebehoren. Het onderdeel zou volgens de website bevestigen dat de iPad 5 en iPad Mini 2 net als de iPhone 5S een vingerafdrukscanner hebben.


Het lijkt een logische keuze voor Apple om de vingerafdrukscanner ook naar de iPad te brengen. In het verleden is het echter vaker voorgekomen dat functies die op de iPhone al wel beschikbaar waren nog niet gelijk in de iPad beschikbaar kwamen. Voorbeelden hiervan zijn de camera, het Retina-scherm en Siri.

Naar verwachting zal Apple de nieuwe tablets presenteren tijdens een evenement op 15 oktober. Op dat moment moet er ook zekerheid komen over het feit of de iPad 5 en de iPad Mini 2 over een vingerafdrukscanner zullen beschikken.