KGI Securities, een analistenbureau, heeft bekendgemaakt wat het bedrijf verwacht van de nieuwe producten van Apple die tijdens het evenement van 22 oktober gepresenteerd zullen worden.

De belangrijkste onthulling moet volgens het analistenbureau de iPad 5 worden. Zo zou deze 20 procent lichter worden en slechts 7,55 millimeter dik zijn. Daarnaast zal het apparaat over een 8 megapixel-camera beschikken, een nieuwe 64-bit Apple A7X-processor en een dunnere behuizing in de stijl van de iPad Mini.


Er zal volgens geruchten ook een aankondiging gedaan worden over de iPad mini 2. Deze zal over een Retina-scherm beschikken waardoor de tablet een resolutie zal kunnen weergeven van 2048 bij 1536 pixels. Het scherm moet 7,9 inch groot worden en de tablet zal gebruikmaken van de A7-chip die ook gebruik wordt in de iPhone 5S (review).

Het analistenbureau verwacht overigens niet dat de iPads over de vingerafdrukverificatie Touch ID zullen beschikken. Volgens het rapport hebben Apple’s producenten op dit moment al teveel problemen met het produceren van genoeg vingerafdrukscanners voor de iPhone 5S. Door Touch ID te introduceren, zal dit probleem alleen maar groter worden en snijdt Apple zich aan alle kanten in de vingers. Ook zal er geen goudkleurige behuizing beschikbaar zijn voor de nieuwe iPads.

Volgens de analisten zal de MacBook Pro-lijn een Haswell-processor krijgen, waardoor de laptops zuiniger zijn en een accuduur van 10 uur krijgen. Ook zullen de MacBooks gaan beschikken over een betere HD-camera, een zeer snelle PCIe SSD-schijf en ondersteuning van 802.11ac WiFi-netwerken. Deze WiFi-ondersteuning werd tijdens de laatste maanden ook al toegevoegd aan de MacBook Air en iMacs.

In het rapport werd niet gesproken over een nieuwe versie van de Mac Mini, Mac Pro of de 4K Thunderbolt 2.0 Display. Dit terwijl er al lange tijd geruchten gaan over deze apparatuur.