1 min

Vanavond belegt Apple een persconferentie, waarbij al werd verwacht dat er minimaal één nieuwe iPad zou worden aangekondigd. Het Amerikaanse concern heeft nu zelf echter verraden dat er zowel een nieuwe iPad Air als iPad mini op komst is.

Beide iPads worden vermeld in een handleiding in de vorm van een iBook, dat te vroeg gepubliceerd is. Het gaat om de iPad Air 2 en de iPad mini 3. De handleiding is inmiddels weer offline gehaald.

Zowel de iPad Air 2 als iPad mini 2 is voorzien van een Touch ID-vingerafdrukscanner. Met deze scanner is het mogelijk om de tablet te ontgrendelen met je vingerafdruk en hoef je dus geen code in te voeren. De Touch ID-scanner werd vorig jaar geïntroduceerd met de iPhone 5S en is ook op de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) terug te vinden.

De handleiding verklapt verder enkel dat de iPad Air 2 de mogelijkheid krijgt om foto’s in burstmodus te schieten, andere details blijven nog even onder de radar.

Apple zal de nieuwe iPads vanavond officieel presenteren. De persconferentie zal om 19:00 Nederlandse tijd afgetrapt worden en is live te volgen vanaf Apple-apparaten.