1 min

Na de iPhone 5S zullen ook de nieuwe iPad en MacBook over een Touch ID-vingerafdrukscanner gaan beschikken. Patently Apple wist te melden dat uit de gepubliceerde patenten bleek dat Apple een vingerafdrukscanner gaat gebruiken bij de nieuwe iPad en MacBook.

De vingerafdrukscanner kan bij de iPhone 5S (review) gebruikt worden om de telefoon te ontgrendelen of om aankopen te bevestigen in de app store van Apple zonder een wachtwoord in te hoeven vullen. Tot op heden kan Touch ID echter nog niet gebruikt worden door derde partijen.

Deze functies zullen dus naar alle waarschijnlijkheid ook toegevoegd worden aan de iPad en MacBook. Bij de iPad zal Touch ID in de Home-knop geplaatst worden. Hoe dit precies moet werken bij de MacBook is nog niet duidelijk.

Volgende week zal Apple naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe iPads presenteren. Dan zal ook bevestigd worden of Apple inderdaad de Touch ID-technologie gaat gebruiken voor de nieuwe iPads. Ook zal dan duidelijk moeten worden of de nieuwe iPad mini 2 inderdaad over een Retina-scherm gaat beschikken en of de tablets van Apple inderdaad net als de iPhone 5S in het goud en Space Gray beschikbaar komen.