1 min

National Geographic heeft een reportage gemaakt met behulp van de iPhone 5S van Apple. Het nieuwe vlaggenschip van de Amerikaanse fabrikant werd gebruikt voor het schieten van foto’s, de fotograaf bleek verrast door de kwaliteit van de foto’s.

Jim Richardson, redacteur en fotograaf van National Geographic, ging in de Schotse Hooglanden aan de slag met de smartphone als zijn camera, in plaats van een dure spiegelreflexcamera. Als die-hard fan van Nikon wist de man niet wat hij ervan moest verwachten. Na een korte gewenningsperiode openden de resultaten zijn ogen: Richardson noemde de camera in de iPhone 5S (review) "bedwelmend", na zijn testperiode met de smartphone.

Richardson noemt de camera "erg capabel" en roemt onder andere de kleurechtheid en belichting van foto’s. Ook de HDR-functie en de panorama-functie kunnen op veel lof van de professionele fotograaf rekenen. Ook de nieuwe mogelijkheid van iOS 7 (review) om via de standaard-app vierkante foto’s te schieten bleek van pas te komen.

De foto’s en de reportage van Richardson zijn te bekijken op de website van National Geographic.