1 min

HTC heeft de One max gepresenteerd. Zoals verwacht werd, heeft de telefoon een scherm van 5,9 inch en zit op de achterkant een vingerafdrukscanner.

De HTC One max is voorzien van een Snapdragon 600-chipset. De quad-core processor draait op 1,7 GHz en het grafische werk wordt afgehandeld door een Adreno 320-gpu. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en er worden varianten met 16 en 32GB gefabriceerd. De HTC One max is een van de weinige high-end modellen van het bedrijf die uitgebreid kunnen worden met een micro SD-kaartje.

Het scherm van 5,9 inch heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, net zoals de HTC One (review). Dat betekent wel dat de pixeldichtheid een stuk lager is, het scherm van de One is immers meer dan twee inch kleiner. De camera is eveneens gelijk aan die van de HTC One, het gaat om een UltraPixel-sensor van 4 megapixel.

Op de achterkant zit een vingerafdrukscanner die gebruikt kan worden om de telefoon te ontgrendelen. Dat zagen we ook bij de iPhone 5S (review) van Apple. HTC meldt niks over de wijze waarop de vingerafdrukken opgeslagen en beveiligd zijn.

De HTC One max wordt uitgerust met Android 4.3 Jelly Bean en de Sense-interface van het bedrijf. Het gaat om Sense 5.5, die onder andere nieuwe informatiebronnen toevoegt aan het hoofdscherm. Dat hoofdscherm is vanaf deze versie ook volledig uit te schakelen.

In België en Nederland komt de HTC One max eind november uit, de adviesprijs ligt op 749 euro.