De afgelopen periode werden er al meerdere gelekte foto’s van de nieuwe HTC One Max gepubliceerd. Uit de meest recente foto’s die op een Chinese sociale netwerksite belandden zou blijken dat deze HTC One Max mogelijk met vingerafdrukherkenning werkt. Het is niet voor het eerst dat we over een dergelijke beveiliging in deze telefoon horen.

De HTC One Max kan gezien worden als de grote versie van de HTC One (review). Uit eerder gelekte foto’s konden we al opmaken dat het toestel mogelijk met een vingerafdrukherkenning zou werken. Op een foto is een vlak te zien dat sterk lijkt op een sensor, die zou dienen ter herkenning van een vingerafdruk.


Uit de meest recent verschenen foto’s van de HTC One Max is nogmaals te zien dat er daadwerkelijk een vingerafdruksensor tussen de camera en de locatie van de simkaart geplaatst is. Dit betekent dat de vingerafdrukherkenning eerder de wijsvinger zal scannen dan de duim, zoals we bij de iPhone 5S zien.

HTC heeft nog geen officiële toelichting gegeven over het mogelijke bestaan van de vingerafdrukherkenning in de HTC One Max. Ook is er nog geen definitieve releasedatum bekendgemaakt, vermoedelijk zal deze halverwege oktober liggen.