Een van de belangrijkste toevoegingen van de iPad mini 2 ten opzichte van het origineel moet volgens geruchten het Retina-scherm worden. Om ervoor te zorgen dat dit niet ten koste gaat van de accuduur zal volgens de geruchten de iPad mini 2 iets groter worden dan zijn voorganger.

Deze geruchten zijn afkomstig van fabrikanten van beschermhoezen voor de nieuwe iPad mini. Het Retina-scherm van de iPad mini 2 heeft een hogere resolutie en dat heeft als nadeel een hoger stroomverbruik. Om ervoor te zorgen dat de accuduur van de iPad mini 2 niet te erg lijdt onder de toevoeging van het scherm is er een grotere batterij in de iPad mini 2 geplaatst.

Deze batterij zal er volgens de geruchten voor zorgen dat de iPad mini 2 zelf ook groter wordt. Dit klinkt als een groot nadeel, maar het verschil is miniem. De iPad Mini 2 zal 0,2 millimeter breder worden, ook wordt de tablet 0,3 millimeter dikker. De beschermhoezen voor de iPad mini 2 zorgen voor meer nieuwe informatie. Zo wordt duidelijk dat de microfoon van de iPad mini 2 op de achterzijde van het apparaat te vinden zal zijn.

Naar verwachting zal de iPad mini 2 verder beschikken over een 64-bit Apple A7-chip en zal het apparaat ook gebruik maken van Touch ID-verificatie zoals dit ook te vinden was in de iPhone 5S (review).