De behuizing van de iPad mini 2 is opnieuw opgedoken. In de nu gelekte foto’s zijn een unibodybehuizing zichtbaar.

Daarnaast is een zilveren afwerking zichtbaar. In de foto’s zien we de WiFi + Cellular-versie van de iOS-tablet, gezien er aan de achterkant van de tablet ruimte is voor een plastic antenne.

Het scherm is helaas nog niet gelekt en dus is het nog altijd onduidelijk of Apple wel of niet een Retina-scherm in de volgende iPad mini zal plaatsen. Eerder deden geruchten de ronde dat Apple dit jaar nog een iPad mini uit zal brengen zonder Retina-scherm en dan begin 2014 het scherm een upgrade zal geven naar een hogere resolutie.

Maar mogelijk gaat Apple in oktober toch direct voor een Retina iPad mini. Bronnen melden dat Samsung en LG de schermpanelen leveren met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Dat is dezelfde resolutie als de 10 inch versie van de iPad.

Naar verwachting zal Apple op 10 september een event houden waarin het zowel iOS 7 als twee nieuwe iPhone-modellen aankondigt, de 5S en 5C. Mogelijk dat Apple op die dag ook de nieuwe iPad mini aan zal kondigen. Het is dan niet ondenkbaar dat de oude generatie nog in de schappen blijft en deze nieuwe versie voor een iets hogere prijs wordt toegevoegd aan Apple’s line-up.