1 min

Een mogelijke oorzaak die wordt genoemd voor het nog uitblijven van de Google Nexus 5 en een smartwatch zou volgens geruchten te wijten zijn aan de recentelijke shutdown van de overheid van de Verenigde Staten.

Aanvankelijk zou de Google Nexus 5 mogelijk samen met Google’s smartwatch worden aangekondigd op 15 oktober. Die dag is echter gepasseerd en een aankondiging is er niet geweest. Nu doen er geruchten in de ronde dat deze vertraging te wijten is aan de tijdelijke sluiting van de Amerikaanse overheid.

De rol die de Amerikaanse overheid in dit geval speelt heeft te maken met het al dan niet goedkeuren van de Google Nexus 5 en de smartwatch, alvorens deze verkocht kunnen worden. Met het besluit tot een tijdelijke shutdown van deze overheid, wordt een dergelijk orgaan dat dient ter goedkeuring van een nieuw product volledig stilgelegd.

Het zou ook kunnen dat de aankondigingsdatum door Google zelf is verplaatst. Een alternatieve datum die namelijk naar voren komt uit de geruchten is 31 oktober, maar dat kan ook aan de hand van de shutdown zijn besloten.

Het feit dat Google in ieder geval met iets groots bezig is blijkt uit een tot nu toe nog lege uitstalling in de Amerikaanse Best Buy-winkel, een van de meest prominente elektronicazaken van de Verenigde Staten. Deze uitstalling zou volgens een manager van het elektronicaconcern bestemd zijn voor de Google Nexus 5.