2min

Volgens website International Business Times zal Google de Nexus 5 op 15 oktober aankondigen. Daarnaast weet TechRadar te melden dat, volgens een bron die bekend is met Google’s plannen, het verschepen van het nieuwe toestel op korte termijn zal beginnen. De bron gaf aan dat het toestel nog deze maand beschikbaar zal moeten zijn voor consumenten.

In eerste instantie zal het nieuwe toestel van Google en LG alleen te verkrijgen zijn in het Verenigd Koninkrijk, en naar verwachting zal het toestel daar 275 pond (omgerekend 325 euro) kosten. Kort daarna moet het toestel ook beschikbaar komen in andere landen. Om welke landen het dan gaat is nog niet bekend.

Qua specificaties moet de Nexus 5 de concurrentie aangaan met de iPhone 5S. Zo wordt verwacht dat het toestel over een krachtige 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 800-processor zal beschikken, die qua kracht vergelijkbaar zou zijn met de 64 bit Apple A7-processor van de iPhone 5S.

Daarnaast zal er ook een 64GB-model gelanceerd worden. Over het werkgeheugen van het toestel is veel onduidelijkheid. In het verleden zijn er geruchten opgedoken die aangaven dat het toestel over 2GB, 3GB of 4GB werkgeheugen zal gaan beschikken, maar 4GB lijkt onwaarschijnlijk omdat de Snapdragon 800-chipset geen 64 bit ondersteunt en dus ook geen 4GB werkgeheugen.

Het toestel zou beschikken over een 5,2 inch-scherm dat een resolutie kan weergeven van 1920 bij 1080 pixels, een hele dunne behuizing, een 13 megapixel camera en een 2.700mAh batterij. Ook zal volgens de geruchten standaard Android 4.4 KitKat geïnstalleerd zijn op de Nexus 5.

Op 14 oktober zullen we naar verwachting meer duidelijkheid krijgen over de specificaties van de Nexus 5.