min

Tags in dit artikel

,

Vivo, een Chinese fabrikant, werkt hoogstwaarschijnlijk aan een smartphone met een display met een resolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels. Een teaser van het bedrijf duidt daarop. De maximale resolutie bij de huidige high-end smartphones is 1920 x 1080 pixels.

Dat het Chinese Vivo niet bij iedereen een belletje doet rinkelen is niet vreemd. Deze fabrikant produceert smartphones die meestal enkel binnen de Chinese landsgrenzen worden verkocht. Met de productie van de Vivo Xplay3S zal het naar verwachting niet anders gaan.

Deze Vivo Xplay3S zal de eerste smartphone ter wereld worden met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, oftewel Quad HD. Hoewel de exacte afmetingen van het scherm niet bekend zijn, wordt er uitgegaan van het gebruik van een 5,5 inch scherm van LG. Eerder dit jaar vertoonde LG namelijk een prototype van een dergelijk scherm van 5,5 inch, met deze aanzienlijke resolutie. Als het inderdaad om dit scherm gaat, bedraagt de pixeldichtheid 538ppi.

Naast dit vermoedelijke scherm, zal de Vivo Xplay3S draaien op een Qualcomm Snapdragon 800-chipset, waardoor de smartphone ook ondersteuning biedt voor het gebruik van een LTE-verbinding.