1 min

Tags in dit artikel

,

De Chinese smartphonefabrikant Oppo heeft laten doorschemeren dat de Find 7-smartphone zal worden uitgerust met een 2K-schermresolutie. Hiermee zal Oppo de eerste fabrikant zijn die een smartphone met een dergelijke resolutie aankondigt.

Het Chinese Oppo is zeker niet de enige die met een smartphone met een 2K-schermresolutie op de proppen zal komen. Blijkens uit verschillende geruchten en opgedoken benchmarkgegevens zouden ook LG, Samsung en Vivo werken aan een toestel met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het zal echter de vraag zijn wie van deze fabrikanten als eerste daadwerkelijk zo’n toestel op de markt brengt.

Het toestel dat Oppo zal gaan uitrusten met de 2K-schermresolutie draagt de naam Find 7. Er is door de Chinese fabrikant niet veel bekendgemaakt over de verdere specificaties. Naar verluidt zou de Find 7 worden uitgerust met een Snapdragon 805-chipset, 3GB aan werkgeheugen, een accu met een capaciteit van 4.000 mAh en het mobiele besturingssysteem Android in versie 4.3.

Het is niet bekend wanneer Oppo het toestel wil lanceren. Wel heeft fabrikant Qualcomm aangegeven dat toestellen uitgerust met de betreffende Snapdragon 805-chipset in de eerste helft van 2014 verwacht kunnen worden.