1 min

Samsung zal tijdens het Mobile World Congress dat plaatsvindt van 24 tot en met 27 februari 2014 waarschijnlijk een smartphone aankondigen met een QHD-beeldscherm, oftewel een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat berichtte de Zuid-Koreaanse afdeling van de website ZDNet.

Ook het komende jaar kunnen we een aantal nieuwe technologische hoogstandjes van het Zuid-Koreaanse Samsung verwachten. Zo meldde de website ZDNet dat Samsung in 2014 een smartphone met een QHD-beeldkwaliteit zal lanceren. Dit komt neer op een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels en wordt ook wel een 2K-resolutie genoemd. Naar verluidt zou dit vooralsnog onbekende toestel worden aangekondigd op het Mobile World Congress (MWC), dat komende jaar plaatsvindt tussen 24 en 27 februari.

Tevens zal deze smartphone voorzien zijn van een irisscanner en het mobiele besturingssysteem Tizen OS. Samsung zou de irisscanner volledig functioneel gemaakt hebben en enkel nog op zoek zijn naar de beste manier om dit op grote schaal te produceren. Gezien de genoemde technische specificaties zou het hier kunnen gaan om de Galaxy S5, welke tegen het einde van het eerste kwartaal van het komende jaar wordt verwacht.

Het is niet geheel zeker of Samsung daadwerkelijk de eerste fabrikant zal zijn die een smartphone in de schappen heeft liggen met een QHD-beeldkwaliteit. Het eveneens Zuid-Koreaanse LG en het Chinese Vivo zouden naar verluidt ook een smartphone met een dergelijke resolutie willen uitbrengen.