1 min

De eerste grote update van Windows 8, Windows 8.1, kan ieder moment beschikbaar worden om gratis te downloaden door gebruikers die Windows 8 gebruiken. Na deze update zullen we lange tijd moeten wachten op de volgende grote update. Dit blijkt uit bronnen van ZDNet.

Volgens ZDNet zal de volgende grote update voor het besturingssysteem van Microsoft pas in de lente van 2015 uitgebracht worden. Dit betekent dat er meer dan een jaar tussen de lancering van Windows 8.1 en de volgende grote update zit.

We kunnen ons in ieder geval wel al verheugen op een iets kleinere update in de lente van 2014, die tegelijk uit moet gaan komen met Windows Phone 8.1. Windows Phone 8.1 zal volgens geruchten onder andere gericht zijn op het faciliteren van goedkopere Windows Phone-toestellen, bijvoorbeeld door het verwijderen van fysieke knoppen onder het scherm van de telefoon.

Met de Windows-update die in de lente van 2015 uitkomt, zouden de twee besturingssystemen beter moeten gaan samenwerken met elkaar. Volgens geruchten zal hierbij bijvoorbeeld de applicatiewinkel van Windows en Windows Phone worden gecombineerd.