Nokia is bezig met het bouwen van verschillende concepten van smartwatches. We zagen op de redactie al verschillende aanwijzingen passeren en vandaag is er een video van een prototype genaamd Facet verschenen. Dit product is opvallend genoeg voorzien van maar liefst zes schermen en is ook wel te omschrijven als een armband.

Elk segment van het product heeft zijn eigen functie. Zo is er bijvoorbeeld een klok, mail-app, weer-app, kalender en fotogalerij te zien op de verschillende schermen. Een van de schermen toont ook een hoofdscherm met iconen van verschillende applicaties.

Door het horloge om de pols te draaien kan de gebruiker de verschillende functies benaderen. Ook is het mogelijk om applicaties van scherm te laten wisselen en uit te strekken over verschillende schermen, of zelfs alle schermen. In de video is ook een variant met acht schermen te zien.

Het gaat om een concept en daarom is het hoogst onzeker of het product ooit in de winkelschappen zal belanden. Dat Nokia deels wordt overgenomen door Microsoft betekent waarschijnlijk sowieso dat het bedrijf überhaupt niet de kans krijgt om Facet uit te brengen. Wel zou Microsoft de opgedane ervaring kunnen gebruiken voor een eigen horloge.