1 min

Softwaregigant Microsoft werkt volgens Forbes aan een smartwatch die samenwerkt met alle grote mobiele besturingssystemen. Het accessoire zou bovendien beschikken over een keur aan sensoren.

Het is vooralsnog redelijk uniek dat een smartwatch kan samenwerken met alledrie de grote mobiele platforms. De meeste smartwatch werken enkel met Android samen. Microsoft’s smartwatch zal in staat zijn om de hartslag van zijn eigenaar vast te stellen, wat op regelmatige basis gebeurt. Bij de Samsung Gear Fit (review) is het meten van de hartslag mogelijk, maar dit moet de gebruiker zelf initiëren, wat ons stoorde.

Voor de ontwikkeling van het horloge werkt het team intensief samen met de Kinect-afdeling van Microsoft. Zij hebben al de nodige ervaring met het ontwikkelen van hardware. De accuduur zou ongeveer twee dagen moeten bedragen.

Het horloge zou volgens de bronnen ook qua uiterlijk veel weghebben van de Gear Fit, opvallend is dat het de bedoeling is dat het scherm aan de binnenkant van de pols wordt geplaatst. Waarschijnlijk duidt dat erop dat het horloge eveneens een langwerpig scherm heeft.

Forbes beweert dat Microsoft het horloge in de zomer zal aankondigen. Een woordvoerder van Microsoft wilde niet ingaan op de geruchten.