1 min

Het ziet ernaar uit dat Nokia voorlopig geen Android-smartphone of nieuwe Windows-tablet op de markt gaat brengen. Wel zou de Finse fabrikant werken aan hele andere technologische snufjes, waaronder een slimme bril.

De afgelopen weken doken er meerdere geruchten op over nieuwe mobiele apparaten die nog uit de fabriek van Nokia zullen rollen. Eerder vandaag verscheen ook het bericht dat de Finse fabrikant haar plannen omtrent het in productie nemen van een 8 inch-tablet zou hebben geannuleerd.

Ook de Chinese website CTechCH berichtte vandaag dat ook de Nokia-smartphone met de codenaam Normandy niet verder is gekomen dan een prototype. Hoewel de reden voor het niet doorzetten van de apparaten niet duidelijk wordt vermeld, zou het in ieder geval niet komen door een interventie vanuit Microsoft.

In plaats daarvan zou het Finse Nokia haar pijlen gaan richten op nieuwe technologische ontwikkelingen. Hierbij zou alle aandacht uitgaan naar naar de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling. Technologieën achter draadloos opladen, flexibele beeldschermen, grafeen-sensoren en slimme brillen zouden hier volop in ontwikkeling zijn. Volgens CTechCN zou Nokia in 2015 al een product in de vorm van een slimme bril kunnen lanceren.

Nokia’s project bestaande uit het ontwikkelen van een smartwatch zou worden overgeheveld naar Microsoft. De softwaregigant neemt de hardware-afdeling van Nokia over.