Afgelopen zaterdag werd de downloadbare update naar Windows RT 8.1 uit de Windows Store verwijderd toen bleek dat deze bij sommige gebruikers problemen op hun Windows RT-apparaat veroorzaakte. Microsoft heeft nu een downloadbaar herstelbestand beschikbaar gesteld. De update is momenteel nog niet teruggeplaatst in de Windows Store.

Een aantal gebruikers van een Windows RT-apparaat ondervond problemen na het downloaden en installeren van de Windows RT 8.1-update uit de Microsoft Store. Als reactie hierop haalde Microsoft afgelopen zaterdag de update uit de Windows Store. Speciaal voor de gebruikers die problemen ondervonden door de downloadbare update naar Windows RT 8.1 heeft Microsoft nu een herstelbestand geplaatst, de Surface RT Recovery Image (link).

Het bestand met een grootte van 3,7 GB gaat gepaard met een PDF-bestand, waarin instructies worden gegeven over hoe het bestand correct te installeren op een Surface RT-tablet. Hierbij dient de gebruiker te beschikken over een USB-stick én een pc die op Windows 7 of 8 draait, waarmee de Surface RT-herstelschijf kan worden gecreëerd. Nadat deze herstelschijf is aangemaakt kan deze worden aangesloten op de USB-poort van het Surface-apparaat en dienen de instructies uit het PDF-bestand te worden gevolgd.

Het is niet bekend of het herstelbestand ook werkt op andere Windows RT-apparaten naast de Surface RT-tablet, zoals de Dell XPS 10 en de Lenovo Yoga 11.