2min Devices

Windows RT 8.1 weer te downloaden in Windows Store

Windows RT 8.1 is weer te downloaden vanuit de Windows Store. Eerder werd de update voor Windows 8 RT offline gehaald omdat de update voor problemen zorgde bij verschillende Surface RT-tablets. Uiteindelijk bleek het te gaan om een hele kleine groep gebruikers. Microsoft heeft de problemen opgelost en biedt de update nu weer aan.

Microsoft heeft via een persbericht laten weten dat de download van Windows RT 8.1 weer beschikbaar is. Nadat gebruikers problemen melden met het updaten van hun Surface RT-tablet besloot Microsoft geen risico te nemen en de verspreiding van de update voor deze RT-tablets tijdelijk te staken.

Volgens Microsoft bleek uiteindelijk dat minder dan 1 op de 1000 gebruikers problemen had met het updaten van hun Surface RT-tablet. Het probleem zou liggen in het feit dat bepaalde tablets nog een firmware-update missen. Microsoft heeft inmiddels een oplossing voor de problemen getroffen waardoor iedereen nu wel zou moeten kunnen updaten zonder problemen.

Voor de gebruikers die de update al hebben uitgevoerd en tegen problemen aanlopen, waardoor de Surface RT-tablet nu niet meer opstart. Zij kunnen naar een speciale pagina van Microsoft gaan. Hier wordt een download aangeboden waarmee een USB-stick is te maken die de Surface RT kan herstellen. De herstelprocedure van Microsoft herstelt de problemen zonder dat de data die op de Surface-tablet staat verloren gaat. Wel wordt de USB-stick die nodig is om de Surface RT te repareren volledig gewist.