Apple heeft iOS 7 een kleine update gegeven. Het versienummer van het mobiele besturingssysteem is nu verhoogd naar iOS 7.0.3, de update brengt de iCloud Keychain, biedt de mogelijkheid om bewegingsanimaties uit te schakelen en plet natuurlijk de nodige bugs.

De grootste wijziging die iOS 7.0.3 met zich meebrengt is de komst van de iCloud Keychain, welke ook met Mac OS X 10.9 Mavericks (review) is geïntroduceerd. Met deze functie kunnen gegevens als gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens in de cloud worden opgeslagen en gesynchroniseerd worden tussen iOS- en OS X-apparaten. Safari heeft nu ook de mogelijkheid om complexe wachtwoorden voor de gebruiker te verzinnen.

Sommige gebruikers werden letterlijk ziek van iOS 7, omdat het besturingssysteem reageert op bewegingen die de gebruiker met het apparaat maakt. Daarom biedt Apple voor deze mensen de mogelijkheid om deze functie volledig uit te schakelen.

iOS 7.0.3 brengt verder nog enkele bugfixes en kleine verbeteringen. De update is te downloaden vanuit de Instellingen-app in iOS of via iTunes. Na het installeren wordt de iCloud Keychain ingesteld middels een setup-wizard.