Het begint er steeds meer op te lijken dat Google zich aan het klaarstomen is voor het op grote schaal aanbieden van de Google Glass. Gisteren verschenen er enkele accessoires voor de bril, in een heuse Glass Store.

Hoewel de grootschalige lancering van de Google Glass omstreeks begin 2014 zal plaatsvinden, werd het apparaat al voor een handjevol gebruikers exclusief aangeboden. Middels de input die Google van deze kleine groep krijgt, poogt het bedrijf waar mogelijk verbeteringen aan te brengen. Gisteren werd bekend dat Google Glass een earbud-toevoeging zal krijgen, al kan het hier ook om een los accessoire gaan.

De meest recente zet van Google bestaat uit het opzetten van een eigen Google Glass Store waar accessoires kunnen worden aangeschaft. Op dit moment is deze Glass Store alleen toegankelijk voor gebruikers van Google Glass. Wanneer het apparaat eenmaal is geïntroduceerd zal deze Glass Store zeer waarschijnlijk voor het grote publiek worden opgesteld. Vooralsnog zullen we het moeten doen met een screenshot die gemaakt is door een Google Glass-eigenaar.


In deze Glass Store worden momenteel vier items aangeboden, dit zijn: een mono-earbud, een lader met kabel en een opbergzakje voor 50 dollar, omgerekend zo’n 36 euro. Een helder schermpje wordt aangeboden voor de prijs van 75 dollar, dit is omgerekend zo’n 55 euro.