1 min

Google Glass is sinds kort in de Verenigde Staten aan te schaffen via Google Play. Daarmee zet Google een nieuwe stap voor de bredere introductie van de digitale bril. De wearable heeft nog altijd een prijskaartje van 1500 euro.

Doordat Google de bril nu via de Play Store aanbiedt, heeft in principe elke Amerikaanse burger de kans om zich te wagen aan Google Glass. De bril is te koop in verschillende kleuren, mensen die glazen op sterkte willen hebben zullen dat wel nog altijd zelf moeten regelen.

Het is wel opmerkelijk dat Google nog altijd de prijs van 1500 dollar hanteert. De losse onderdelen kosten slechts een fractie van de verkoopprijs, daarom werd verwacht dat een prijsverlaging zou worden doorgevoerd als Glass breed beschikbaar zou worden gesteld. Wel is het zo dat het nog altijd de ontwikkelaarsversie betreft, Google komt op termijn nog met een consumentenvariant.

Google Glass is inmiddels al lange tijd beschikbaar voor ontwikkelaars. Daardoor heeft de digitale bril al een aardig aanbod van applicaties beschikbaar in de MyGlass-winkel.