1 min

Tags in dit artikel

Google lijkt een nieuw onderdeel aan de Google Glass te hebben toegevoegd. In een bericht op Google+ is de Google Glass te zien in combinatie met een bevestigde mono-headset.

Het Explorer-programma van Google is tot nu toe de enige manier om de Google Glass aan te kunnen schaffen. Door deze exclusieve verkrijgbaarheid krijgen momenteel enkel geselecteerde ontwikkelaars, bekendheden en bepaalde prijswinnaars het voorrecht om het apparaat aan te schaffen en te testen. Zij hebben op hun beurt binnenkort de optie om maximaal drie personen in hun omgeving de mogelijkheid te bieden de Google Glass eveneens aan te schaffen. De prijs ligt momenteel op 1.500 dollar, omgerekend zo’n 1.090 euro.

Begin deze week kondigde Google aan dat personen die Google Glass voor 28 oktober hebben aangeschaft eenmalig hun apparaat mogen inruilen voor een vernieuwde versie. Deze nieuwe versie is uitgerust met een enkele earbud, waardoor nieuwe toepassingen te bedenken zijn.

De vermoedelijke lancering voor het grote publiek zal naar verluidt rond begin 2014 plaatsvinden. Gisteren werd al bericht over een opgeschroefde productie, wat zou kunnen wijzen op een lancering die niet lang meer op zich zal laten wachten. De bouw van een drijvende showroom in San Francisco zou dit onderschrijven.