2min

Tags in dit artikel

,

Een Nokia Lumia 800 die 3,5 maand op de bodem van een Zweeds meer heeft gelegen werkte weer nadat het toestel schoon was gemaakt en weer van een verse acculading was voorzien. Dit blijkt uit een interview met Roger Nilsson.

De Nokia Lumia 800 blijkt een weerbaar apparaatje te zijn. Roger Nilsson wist te melden dat een echtgenoot van zijn werkvriend per ongeluk de Nokia Lumia 800 in meer Ivösjön in Zweden had laten vallen. Iemand anders wist tijdens het duiken 3,5 maand later de telefoon terug te vinden, geheel bij toeval. De werkvriend van Nilsson bracht de telefoon naar hem toe om te kijken of het toestel nog gered kon worden.


Toen Roger Nilsson de telefoon ontving was het toestel helemaal bedekt met algen, schelpen en bruin spul en leek de kans dat het toestel nog gered kon worden klein. De Zweed besloot toch een poging te wagen en maakte het toestel in zes uur tijd schoon. Nadat het toestel schoongemaakt was, heeft de Zweed het toestel nog vier dagen op een radiator gelegd om verder te drogen.

Op de vijfde dag besloot de man het toestel weer aan te sluiten op een lader, met de verwachting dat de stoppen eruit zouden slaan of dat de oplader kapot zou gaan. Beide scenario’s bleken echter niet de werkelijkheid: Nilsson kreeg het Nokia-logo in beeld en vervolgens werd het Windows Phone-logo weergegeven.

Alles aan het toestel bleek nog te werken, hoewel de reparateur van het toestel wel aangeeft dat het toestel af en toe uit zichzelf het volume lager zet. Ondanks dat mag wel worden gesteld dat dit een indrukwekkende prestatie is van het toestel van Nokia.