2min

Het nieuws dat de meest recente update van het mobiele besturingssysteem Android niet beschikbaar zal worden gesteld voor de Galaxy Nexus, is bij meerdere gebruikers van deze smartphone niet in dank afgenomen. Zij komen in opstand en eisen alsnog een update van Google.

Al vrij snel nadat vorige week Android 4.4 KitKat werd gepresenteerd voor het grote publiek, werd duidelijk dat deze nieuwste update van het mobiele besturingssysteem niet zou verschijnen voor de Samsung Galaxy Nexus. De reden die hiervoor aanvankelijk door Google werd opgegeven is dat de Galaxy Nexus (review) buiten de 18 maanden valt waarin toestellen ondersteund worden.

Toch lijkt dat niet de enige reden te zijn voor het niet beschikbaar stellen van Android 4.4 KitKat op de Galaxy Nexus. Fabrikant Texas Instruments produceert namelijk niet langer meer de hardware-onderdelen van deze smartphone. Hierom is de ondersteuning voor deze componenten verwijderd en zou de fabrikant Google bovendien niet kunnen assisteren.

Gebruikers van de Galaxy Nexus hebben kenbaar gemaakt teleurgesteld te zijn in deze ontwikkeling. Dat komt vooral doordat het toestel qua specificaties de update prima zou moeten aankunnen. Om Google ervan te overtuigen om Android 4.4 KitKat toch voor de Galaxy Nexus uit te brengen, hebben gebruikers zelfs een heuse petitie gestart (link).

Op het moment van schrijven is deze petitie bijna 18.000 keer ondertekend, waar de oprichters in totaal 25.000 ondertekeningen als doel hebben gesteld. De komende periode zal uitwijzen of Google naar aanleiding van dit protest alsnog zal besluiten om een update voor de Galaxy Nexus te ontwikkelen.