1 min

Google heeft bekendgemaakt dat Android 4.4 KitKat niet uitgebracht zal worden voor Samsung’s Galaxy Nexus. Volgens het bedrijf is het toestel buiten de 18 maanden waarin een telefoon nog een update krijgt.

Volgens Google krijgt de Samsung Galaxy Nexus geen update naar Android 4.4 KitKat omdat het toestel te oud is. Het toestel valt buiten de 18 maanden waarin toestellen ondersteund worden. Er gaan echter geruchten dat er meer redenen zijn voor de beslissing.

Bronnen die "dicht bij het bedrijf staan" hebben tegenover Engadget aangegeven dat het probleem ligt in de Texas Instruments-chipset die gebruikt wordt voor de Nexus. Texas Instrument is gestopt met het maken van chipsets voor mobiele apparaten. Hierbij werden veel van de werknemers van het bedrijf ontslagen. Hierdoor zou het bedrijf Google niet kunnen helpen bij het geschikt maken van de update voor de Galaxy Nexus.

Mogelijk zal nog een andere partij Google kunnen helpen met het geschikt maken van de software voor de Galaxy Nexus, maar mocht dit niet gebeuren dan zal Android 4.4 KitKat niet beschikbaar komen voor het toestel.

Voor andere apparaten zoals de HTC One, Nexus 4, Nexus 7 en de Nexus 10 zal de update wel uitgebracht worden.