1 min

Zoekgigant Google is in Nederland begonnen met de verspreiding van de Android 4.4-update voor Nexus-toestellen. De update is bij verschillende gebruikers sinds gisterenavond verschenen.

Google was al begonnen met de uitrol van de update naar Android 4.4 KitKat (review) voor de Nexus 4 en Nexus 7 (review) en had ook al images beschikbaar gesteld, maar in Nederland bleef de over-the-air-update vooralsnog uit. Je kan controleren of je apparaat de update al kan binnenhengelen door naar de Instellen-app te gaan, op Over de tablet/telefoon te drukken en vervolgens op Systeemupdates en Nu controleren. Als de update beschikbaar is, zal je kunnen kiezen om deze te downloaden en vervolgens installeren. Is hij er nog niet, dan zal je geduld op moeten brengen.

Android 4.4 KitKat werd eerder deze maand officieel aangekondigd en brengt vele verbeteringen, het meest opvallend is de interface, welke een opfrisbeurt heeft gehad. Onder de motorkap is er echter ook veel aangepast, waardoor het besturingssysteem ook geschikt is geworden om te draaien op toestellen met slechts 512MB aan werkgeheugen.