Apple kondigde afgelopen september voor de eerste keer twee iPhones tegelijk aan. Maar er gaan geruchten dat dit pas het begin is. Apple zou de aankondiging van producten meer over het jaar willen gaan verdelen.

Katy Huberty, analist van Morgan Stanley, had een interview met Apple’s CEO Tim Cook. Volgens de analist zal Apple het introduceren van nieuwe producten meer over het jaar gaan spreiden, hoewel dit niet letterlijk in het interview toegezegd is. Op dit moment worden de meeste aankondigingen enige tijd voor de feestdagen gedaan.

Apple krijgt ook steeds meer de mogelijkheid om de producten door het jaar heen te lanceren. Dat komt doordat Apple de laatste tijd veel nieuwe producten gelanceerd heeft die zich op een ander segment richten dan de oorspronkelijke producten. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de iPad mini (review), iPad mini 2 en de iPhone 5C (review). Maar Tim Cook heeft tijdens een conferentiegesprek ook gehint naar andere nieuwe productcategorieën.

Door de opvolger van de iPhone 5C niet tegelijk met de iPhone 5S (review) uit te brengen is het mogelijk dat het toestel een groter succes wordt dan tot nu toe het geval was bij de iPhone 5C. Deze telefoon had naar verluidt namelijk niet het succes waar Apple op had gehoopt.

Volgens Huberty zullen we de komende jaren dan ook een grotere verspreiding door het jaar gaan zien wat betreft Apple-aankondigingen.