Gisteren waren er weer wat nieuwe geruchten te vermelden over Apple’s nieuwe iPhone. De nieuwe versie zou in september worden aangekondigd en zou dunner en lichter worden. Vandaag komt uit een andere hoek weer een ander verhaal, er komen namelijk twee verschillende nieuwe iPhones. De bron acht de goedkoopste versie het belangrijkst.

De bron heeft volgens 9to5mac in het verleden al vaker bewezen betrouwbaar te zijn en daarom wordt de informatie zeer serieus genomen. De bron vertelt dat Apple in september zowel een low- als high-end iPhone wil uitbrengen. De low-end telefoon zal de strijd aan gaan met de goedkope Android-toestellen, terwijl de high-end telefoon een volledig nieuw ontwerp krijgt. De twee toestellen zouden zeer verschillend ogen en daarom ook makkelijk te onderscheiden zijn.

Het lijkt er dus op dat Apple haar huidige assortiment aan iPhones volledig overboord gaat gooien. We hebben op het moment immers ook al een dergelijk aanbod, in de vorm van de iPhone 3GS en de iPhone 4 welke respectievelijk low- en high-end zijn. Het lijkt er niet op dat de iPhone 4 de plaats van de iPhone 3GS in zal nemen als low-end toestel.