Uit de registratie van het Amerikaanse patentbureau blijkt dat fabrikant Motorola een patent heeft aangevraagd waarin een idee voor een getatoeëerde microfoon op de hals van de gebruiker wordt beschreven.

De fabrikant Motorola, een dochter van internetgigant Google, heeft een patentaanvraag ingediend voor het gebruik van een opmerkelijke techniek. Deze techniek bestaat uit het aanbrengen van een elektronische tatoeage, direct op de huid van mens of dier.

Dit elektronische apparaatje is vervolgens in staat om geluiden direct vanuit de trillingen van de stembanden vast te leggen, waardoor omgevingsgeluiden makkelijker te filteren zijn. Middels een Bluetooth-, Zigbee- of NFC-verbinding kan er gegevensoverdracht plaatsvinden tussen het apparaatje en bijvoorbeeld een smartphone of vergelijkbaar apparaat. Het is nog niet bekend of en wanneer Motorola deze techniek daadwerkelijk zal toepassen.


Mede dankzij het indienen van dergelijke technische aanvragen kan er inzicht worden verkregen in de plannen van fabrikanten. Recentelijk werd op deze wijze bekend dat Apple mogelijk in de toekomst het gebruik van zonne-energie direct wil toepassen voor het opladen van apparaten.

Lees meer