Het ziet ernaar uit dat Apple de iPad mini 2 later op de markt kan brengen dan in eerste instantie de bedoeling was. Het scherm van de kleinere iPad blijkt gevoelig te zijn voor inbranden, aldus het Koreaanse ETNews.

Volgens een onbenoemde bron in de industrie zijn er problemen bij het produceren van het scherm van de iPad mini 2. De panelen van het scherm van de iPad mini 2 zouden inbranden. Volgens de bron ontstaat het inbranden doordat de IGZO (indium pallium zinc oxide)-technologie voor problemen zorgt bij producent Sharp.

Volgens de bronnen is het inbranden van het scherm overigens niet te zien met het blote oog, maar de schermen voldoen niet aan de strenge eisen van Apple. LG is overigens ook bezig met het maken van de schermen, maar gebruikt hiervoor een andere techniek. De schermen van LG zijn dan ook wel goed.

Omdat Sharp dus niet aan de eisen van Apple lijkt te kunnen voldoen heeft het bedrijf naar verluidt besloten om hulp te vragen aan de aartsrivaal van het bedrijf; Samsung. Deze zou volgens bronnen begin volgend jaar beginnen met het produceren van de schermen. Apple had eerder al bekendgemaakt dat het bedrijf in gesprek was geweest met Samsung over het maken van de schermen, maar daar is toentertijd geen deal voor gesloten.

Een industrie goeroe geeft tegenover ETNews aan: "Als Apple de standaard voor de schermen verlaagt wat betreft inbranden, zal de perceptie van consumenten ten opzichte van Apple verslechteren. Als Apple besluit dit niet te doen, zal het bedrijf de productie moeten veranderen en zal er een nog grotere vertragingen komen in de lancering van de iPad mini 2."

Overigens staat de iPad mini 2 in de webshop van Apple nog steeds gepland voor later deze maand.