Apple is als een donderslag bij heldere hemel begonnen met de verkoop van de iPad mini 2 in verschillende landen. De online Apple Stores in België en Nederland bieden de kleine iPad met Retina-scherm ook al aan. De levertijd staat echter wel op 5 tot 10 werkdagen. Het is onduidelijk wanneer de verkoop in fysieke winkels van start gaat.

Er gingen de afgelopen tijd veel verhalen over de verwachte beschikbaarheid van de iPad mini 2. Zo zou de productie van schermen moeilijk verlopen en vorige week werd beweerd dat de schermen zelfs inbranden. Hoeveel daarvan waar is, is nu de vraag omdat de verkoop van de iPad mini 2 vandaag zonder verdere aankondiging plots van start is gegaan.

Apple’s iPad mini 2 heeft een schermresolutie van 2048 bij 1536 pixels. Het rekenwerk wordt geleverd door een Apple A7-chipset, welke we ook al in de iPad Air (review) en iPhone 5S (review) terugvonden. De iPad mini 2 draait uiteraard op iOS 7 (review) de meest recente versie van Apple’s mobiele besturingssysteem.

De iPad mini 2 heeft een prijs vanaf 389 euro. Voor dat geld krijgt men een tablet met 16GB opslagruimte. In oplopende stappen van steeds 90 euro kan ook gekozen worden voor 32-, 64- en 128GB opslagcapaciteit. De toevoeging van 4G-ondersteuning kost 120 euro extra.