De iPad mini 2 van Apple is aanzienlijk krachtiger dan zijn voorganger. In vergelijking met de originele iPad mini blijkt de tablet in testsoftware Geekbench zo’n vijfmaal sneller te zijn. De snelheid van de iPad Air en iPhone 5S wordt bovendien benaderd.

De iPad Air (review) blijft voorlopig Apple’s snelste apparaat dat op iOS 7 (review) draait. Het verschil in snelheid tussen de iPhone 5S (review) en iPad mini 2 is vrijwel verwaarloosbaar. Deze drie apparaten draaien ook op dezelfde Apple A7-chipset, maar bij de iPad Air is deze geklokt op 1,4GHz. De iPhone 5S en iPad mini 2 hebben een kloksnelheid van ongeveer 1,3 GHz.


Het verschil in snelheid van deze iOS-apparaten zal de gemiddelde consument nauwelijks opvallen. Als de originele iPad mini in de vergelijking wordt meegenomen, verandert dat ongetwijfeld. De iPad mini 2 scoort gemiddeld zo’n vijfmaal beter dan zijn voorganger. Daar komt de aanwezigheid van het Retina-scherm nog bovenop.

De iPad mini 2 ging gisteren plotsklaps in de verkoop. Het goedkoopste model kost 389 euro, dan heb je 16GB opslagruimte. In stappen van 90 euro kan de opslagcapaciteit worden verhoogd tot maximaal 128GB. Voor 120 euro extra voeg je ook een 4G-module aan het apparaat toe.