HTC heeft een variant op zijn vlaggenschip aangekondigd, waarbij één van de grootste nadelen van het origineel wordt weggenomen. Bij deze nieuwe versie heeft de gebruiker namelijk de mogelijkheid om een micro SD-kaartje in het toestel te plaatsen. Ook kan er een tweede simkaart worden geplaatst, maar opvallend genoeg mist dit toestel ondersteuning voor 4G-netwerken.

In onze recensie van de HTC One merkten we al op dat het jammer is dat het toestel geen micro SD-slot heeft om de opslagruimte verder uit te breiden. Wel komt de One in onze regio met 32GB aan opslagruimte, wat niet gering is. Om het micro SD-kaartje en de simkaarten te plaatsen, kan de achterkant van de nieuwe One verwijderd worden. Dat betekent echter wel dat het toestel op stevigheid inlevert.

Deze versie was al langer beschikbaar in Azië, maar komt nu ook naar andere delen van de wereld. Het Verenigd Koninkrijk wordt in ieder geval voorzien van de smartphone. Het is echter nog onduidelijk of ook België en Nederland worden aangedaan. We vinden het toestel bijvoorbeeld niet terug op de Nederlandstalige website van het bedrijf. Ook is niet bekend wat de prijs van deze variant zal worden.