Archos komt in samenwerking met Quechua met een Android-telefoon op de markt die speciaal gericht is op de klanten van het laatstgenoemde merk, dat bekendstaat om zijn outdoor-producten. De telefoon is tot zekere hoogte waterdicht en is bestand tegen een stootje.

De Quechua Phone draait op Android 4.1 Jelly Bean, wat een relatief oude versie van het besturingssysteem is. Of en wanneer een update verwacht kan worden is momenteel niet duidelijk. De telefoon beschikt over een 1,2 GHz quad-core processor van Qualcomm, 1GB werkgeheugen en een 5 megapixel-camera. Qua opslagruimte is voorzien in 4GB, uit te breiden middels een micro SD-slot.

De accu heeft een capaciteit van 3.500 mAh, wat gezien de overige specificaties betrekkelijk hoog is. Archos belooft bijvoorbeeld een gespreksduur van 22 uur. Ondersteuning voor 4G-netwerken lijkt overigens niet ingebouwd te zijn.

Tot op zekere hoogte is de Quechua Phone waterdicht; er is een IP54-certificaat aan toegekend. Dit houdt in dat de telefoon in hoge mate stof- en plensdicht is. Dit laatste betekent niet dat je de telefoon in het water kunt laten vallen. Wel betekent deze waardering dat de Quechua Phone zo’n 10 liter water per minuut aankan. Daarmee is de Quechua Phone bestand tegen de meeste situaties waar je tegenaan zal lopen tijdens outdooractiviteiten.

Voor de Quechua Phone geldt een adviesprijs van 230 euro, maar wanneer deze precies op de markt wordt gebracht is op dit moment onduidelijk.