2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Franse fabrikant Archos heeft een nieuwe budget smartphone gepresenteerd welke beschikt over indrukwekkende specificaties. Het gaat om de Archos 50 Diamond, een toestel met een schermdiagonaal van 5 inch en een Full HD-resolutie. Aan de binnenkant is een splinternieuwe 64bit-processor van Qualcomm te vinden, de Snapdragon 615, welke ook beschikt over 4G-connectiviteit.

Archos lijkt krachtige prestaties te combineren met een goed scherm en 4G-connectiviteit voor een zeer aantrekkelijke prijs van 199 euro. Het toestel beschikt over een 5 inch scherm met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het toestel heeft een afmeting van 14,6 x 7 cm en is 8mm dik, daarmee is het toestel ongeveer net zo groot als de HTC One M8 en de Samsung Galaxy S5.

Hoewel we over de nieuwe chip van Qualcomm nog niet zoveel weten en we deze nog niet aan een benchmark hebben onderworpen, belooft de chip wel degelijke prestaties in huis te hebben. Het is namelijk een octa-core processor met acht A53-cores. Voor de grafische kracht wordt een nieuwe Adreno 405 GPU gebruikt. De nieuwe chip is ook nog eens een 64bit-processor en beschikt over 4G-connectiviteit met een maximale snelheid van 150 Mbit/s. Over de chip valt waarschijnlijk dus niet te klagen, hopelijk gaat de chip ook een beetje zuinig met de accu om.

Er zit overigens een accu in met een capaciteit van 2700 mAh, dat is redelijk normaal voor een toestel van dit formaat. Verder heeft Archos gekozen voor 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagcapaciteit, een 16 megapixel-camera aan de achterzijde en een 8 megapixel-camera aan de voorzijde. Het toestel is dual-sim en draait op Android-versie 4.4, wat gezien de recente introductie van Android 5.0 Lolliipop niet heel vreemd is.

Op papier valt er weinig te klagen over dit toestel in combinatie met de prijs, zeker gezien de chip en de Full HD-resolutie. Uiteraard moeten we het toestel wel eerst in de hand hebben gehad om een echt oordeel te vellen, zaken als bouwkwaliteit en het gekozen schermpaneel kunnen natuurlijk nog roet in het eten gooien.